top of page

 

De Dorn Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn († 19 januari 2011). Zelf kreeg hij ruim 30 jaar geleden last van spit en liet zich door een oude man behandelen die hem met de druk van zijn duim van de pijn verloste. Na het overlijden van deze man heeft Dieter Dorn het zelf opgepakt en al werkende ermee kwam hij tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil.

 

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van beenlengteverschil. Een verschil in beenlengte geeft een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom zich gaat ‘krommen’ met pijnklachten tot gevolg.  Door een verschil in beenlengte wordt  het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

 

 

De Breuß massage

De Breuß massage dankt zijn naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk. Het gaat om een massage van de rug, waarbij het gebied rondom de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie (St.Janskruidolie).

De Breuß massage is een deels fysieke en deels energetische massage.

Er worden grepen toegepast die gericht zijn op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel. De massage wordt zacht, rustig en met relatief weinig druk uitgevoerd en geeft hierdoor al vrij snel een diepe ontspanning.

 

Deze massage is een op zichzelf staande massage en kan daarnaast prima worden toegepast voorafgaand aan of volgend op een Dorn behandeling. Bij cliënten met bijvoorbeeld ernstige osteoporose kan de Breuß massage worden ingezet in plaats van een Dorn behandeling.

 

 

bottom of page