top of page

Cranio Sacraal Therapie met Baby's

Babys’en kinderen Binnen Cranio Sacraal Therapie is een bijzondere plaats voor baby’s en kinderen. Het lichaampje van een baby is bij de geboorte heel flexibel. De schedelbotjes kunnen makkelijk verschuiven zodat het kindje door het geboortekanaal naar buiten kan. Het natuurlijke openvouwen nadat het baby’tje uit het kanaal gekomen is, doet de longen ontvouwen zodat de ademhaling op gang komt. De druk die de longen op de wervelkolom geven zal op zijn beurt het Cranio Sacrale Ritme op gang brengen. Het CS-ritme is een krachtig pompsysteem binnenin de hersenen en het ruggenmerg dat het openplooien van de schedel en het hele lichaam van binnenuit garandeert. De enorme druk, en de soms babyonvriendelijke (maar noodzakelijke) verloskundige methodes kunnen het open plooien van het lichaampje behoorlijk tegenwerken. Het kan gebeuren dat er dan zenuwen klem komen te zitten, of botjes niet helemaal precies op hun juiste plek terecht komen. De meest kwetsbare plekken zijn de schedel en nek omdat deze tijdens het geboorteproces als het ware ‘de weg moet vrijmaken’. Meestal kan een baby zelf deze problemen oplossen. Via borstvoeding wordt zodanige zuigkracht ontwikkeld dat botjes van het hoofdje weer op hun natuurlijke plek terechtkomen. Als dit niet voldoende is, kunnen enkele behandelingen Cranio Sacraal Therapie uitkomst bieden.

 

Onderstaande klachten kunnen bij baby’s en kinderen behandeld worden:  Veel huilen  Reflux  Spugen  Raspende ademhaling  Onrust  Slecht slapen  Concentratieproblemen  Weinig weerstand, (vaak verkouden/ziek)  Buikkrampen

Wanneer borstvoeding niet lukt. Er zijn diverse oorzaken waardoor moeders voortijdig stoppen met borstvoeding en in veel gevallen kan dit worden voorkomen. Cranio Sacraal therapie kan een bijdrage leveren om de lactatieperiode van moeder en kind makkelijker en plezieriger te maken, waardoor ze samen langer kunnen genieten van deze bijzondere tijd. Er is in Nederland een groeiend aantal Cranio Sacraal therapeuten die zich hierin gespecialiseerd heeft.

 

bottom of page