top of page

Voetreflexologie

Voetreflexologie wordt in overleg aanvullend aan Cranio-Sacraal Therapie gegeven of als aparte behandeling. Een behandeling duurt ongeveer een uur met een mogelijke uitloop tijd van 15 minuten, de kosten bedragen € 90,00 per behandeling.

 

De voeten zijn de gevoeligste toegangspunten tot de meridianen.

Voetzonereflextherapie is een techniek die al zo’n 5000 jaren geleden werd beoefend door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uiteindelijk tot de voetzonereflextherapie, ook wel voetreflexologie geleid. Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ een signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. 

 

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt in de voeten. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Een verstoring kan tijdens of na de behandeling merkbaar zijn door o.a. het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie, kleurverschil), waarmee het lichaam aangeeft dat er een verstoring is in de energiebaan naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel.

Door middel van voetreflexologie kunnen vele psychische en fysieke klachten worden verholpen.

bottom of page