top of page

Reiki

 

Reiki wordt in overleg aanvullend aan Cranio-Sacraal Therapie gegeven of als aparte behandeling. Een behandeling duurt ongeveer een uur met een mogelijke uitloop tijd van 15 minuten, de kosten bedragen € 90,00 per behandeling.

 

Reiki is een helingssysteem dat met handoplegging werkt.
Met Reiki geef je energie met je handen waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam verbeterd.

Het Japanse woord Rei-Ki bestaat uit 2 lettergrepen; Rei, wat het kosmische, universele aspect van de energie beschrijft, en Ki, wat de fundamentele levenskracht is, dat stroomt en klopt in alles wat leeft.

 

Usui gaf deze helende kracht de Reiki wat ‘universele levenskracht’ betekent.

 

Reiki werkt op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki is een natuurlijke geneeswijze en kan individueel of in combinatie met andere geneesmethoden worden bedreven.

Wat doet reiki?

Reiki brengt het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang. Reiki stelt ons in staat om, door het laten stromen van de universele levensenergie, ons innerlijke zelf en ons uiterlijk gedrag in harmonie met elkaar te brengen. Steeds meer mensen maken gebruik van het reiki-genezingsproces om het oorspronkelijke evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

Door handoplegging stroomt de levensenergie door je lichaam en doet datgene wat goed is voor jou. De reiki-behandelaar fungeert als doorgeefluik voor de levensenergie, de ontvanger van de energie werkt op onbewust niveau aan psychisch en lichamelijk herstel. Niet alleen pijnen in het heden maar ook oude blokkades uit het verleden kunnen door reiki worden verholpen. Door een behandeling te ondergaan voel je je heerlijk ontspannen, je geest komt volledig tot rust en lichamelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen. Op langere termijn, wanneer je reiki regelmatig ondergaat, zul je merken dat je beter kunt omgaan met je gevoelens en emoties en daardoor sterker in het leven zal staan.

Voor wie is reiki geschikt?

Reiki is geschikt voor volwassenen en kinderen, voor iedereen die wil ervaren hoe het is om te ontspannen, en vrij wil zijn van pijnen zoals bv hoofdpijn, migraine of andere lichamelijke ongemakken. Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst uw huisarts.

Hoe ziet een reiki-behandeling eruit?

Een reiki-behandeling kun je zowel zittend op een stoel als liggend op een reiki tafel ondergaan. Omdat reiki door de kleding heen stroomt, kun je gekleed blijven. De behandelaar legt zijn/haar handen op verschillende posities op je lichaam en draagt de levensenergie aan jou over.

Ieder mens is uniek en beleeft op zijn eigen manier een reiki-behandeling. Deze doet altijd wat goed is voor degene die de behandeling ondergaat.

bottom of page