top of page
Holistische Praktijk Nederland

Even voorstellen

Annette Louise Poeteray

Ik ben geboren op het Cycloopgebergte Ifar op het eiland Nederlands Nieuw Guinea en woon sinds 1962 in Nederland.

Na jaren in het bedrijfsleven en bij de (semi)overheid te hebben gewerkt ben ik daar vanuit mijn holistische visie begonnen te werken met de levende organisatie, lichte energie, de cirkel van creativiteit, in contact met de Kosmische energie en de energie van Moeder Aarde. En heb dit toegepast in het normale dagelijkse werk, Projecten, Workshops en Cultuurveranderingstrajecten door gewoonweg in Flow organisch te werken en daar waar nodig technieken en methodes toe te passen om mensen te bewegen tot lateraal denken.

 

Toen in 2006 mijn zusje ziek werd was het tijd om mij in het werken met die energieën te scholen. En ben gestart met Reiki I en heb in 2008 mijn Masterschap in Reiki afgerond. Daarnaast heb ik in 2008 de Basis en de Advanced afgerond tot Facilitator in DNA Thèta –technieken. Vervolgens heb ik in 2010 deel I, deel 2 en Welzijn en Overvoed afgerond tot Facilitator in de NU-Methode . En ben ik in januari 2011 gestart met de HBO opleiding tot Therapeut in Cranio Sacraal Therapie, welke opleiding ik in 2015 heb afgerond. Omdat mijn honger naar meer zelfontwikkeling en innerlijke balans, om uiteindelijk gewoon te kunnen Zijn, te stillen, ben ik eveneens in 2011 ook een opleiding tot hooggevoelig Facilitator Cranio Sacraal Therapie gestart alsmede de opleiding tot Spiritueel Healer. Dit betreft het werken met Magnetiseren, het Aura, de Meridianen, de Vectoren en de Chakra’s. Beide opleidingen heb ik in 2012 afgerond. Omdat Reiki een healing methode betreft die doorgegeven dient te worden heb ik in 2011 besloten Reiki 3, tot Master en Teacher te vervolledigen zodat ik ook Reiki Workshops kan aanbieden. Ook heb ik in 2012 de initiatie tot Inca Paco ontvangen en heb ik het volledige traject, van Inca Pad I tot en met IV, alsmede de Masters in 2015 afgerond bij Inka Spirit en INEEN.

In 2013 heb ik mijn Holistische Basiskennis behaald.

 

Om te kijken wat dat mij kon brengen heb ik in 2011 de Evolutionary Enlightenment Course gedaan en eind dat jaar een Retraite in Frankfurt bijgewoond. En om mijn basis te verstevigen heb ik eveneens mijn HBO (Westerse) Medische Basiskennis behaald.

Om aan de eisen van de zorgverzekering te blijven voldoen ben ik in september 2015 gestart ben de upgrade van Algemene - en Medische Basiskennis conform de PLATO eisen. Juli 2016 heb ik Algemene -, Medische - en Psychosociale Basiskennis met succes afgerond.

Om tijdens mijn behandelingen als Facilitator van Cranio Sacraal Therapie de cliënt meer te kunnen bieden heb ik in 2012 de cursussen Anti Stress Onderbeen- en Voetmassage en Hoofd- Nek- en Schoudermassage gevolgd en o.a. de verkorte Basis en Verdiepingscursus Voetreflexologie, om mijn cliënten ook deze (ontspannings) behandelingen aan te kunnen bieden, welke ik in 2013 heb afgerond.

 

Een mooie aanvulling op Cranio Sacraal Therapie zijn de Dorn Methode en de Breuß Massage. Dit zijn aparte behandelingen, de wervelkolom therapie volgens Dieter Dorn en de wervelkolom massage volgens Rudolph Breuß. Beiden behaald in 2016.

Van september 2016 tot juli 2017 heb ik het 1e jaar van de 2-jarige Post HBO opleiding Holistisch Coach Counseler gevolgd. Mijn besluit om het 2de jaar niet te volgen heb ik gedaan vanuit zelfrespect.

De volgende modules heb ik gevolgd; 

1. Holistische principes
2. Mindfulness en coaching
3. Circle of Experience
4. The Heart of the Matter
5. Levensfasen en transities

In 2020 heb ik Didactiek CAM Domein behaald met de mogelijkheid binnen dit domein les te gaan geven.

Voor mijn eigen proces heb ik de volgende nascholingen als zeer waardevol ervaren;

Michael Kern D.O., B.C.S.T, M.I. Cr.A, N.D., The Midline in everything,

Jaap van der Wal M.D., Ph.D, anatoom/embryoloog, The embryo in us, en

Thomas Rasmussen Ph.D., MSC, CST-D, cranioritme, fascie, interstitium en gliacellen; ofwel de verbindingen tussen de verschillende systemen in ons lijf.

Mijn behandeling bestaat in de eerste plaats uit Cranio Sacraal Therapie en de overige methodes pas ik indien nodig, in overleg met de cliënt of op verzoek van de cliënt toe.

Mijn behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed en vallen onder de aanvullende verzekering. Welke therapievorm wordt vergoed en de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

bottom of page