top of page

Verstoring van het Cranio-Sacrale Systeem

Zit er ergens een blokkade of 'Energie Cyste' in het bindweefsel dan kan de beweging van het Cranio-Sacrale Ritme minder goed doorgegeven worden. Wordt de beweging minder goed doorgegeven dan ontstaat er steeds meer spanning in het bindweefsel. Toename van spanning in het bindweefsel geeft toename van de spanning in het vlies rondom de hersenen en het ruggenmerg. Het vlies komt als het ware als een straffe jas om het Zenuwstelsel heen te zitten. Het Zenuwstelsel kan hierdoor minder goed functioneren, net zo goed als dat het voor ons niet prettig is in te strakke kleren te lopen. Het zelf genezende vermogen van het lichaam gaat achteruit. Je zit niet lekker in je vel en er ontstaan klachten.

Welke klachten?

Veel klachten zijn op positieve wijze te beïnvloeden

met behulp van Cranio-Sacraal Therapie. 

 

Cranio Sacraal Therapie helpt voor talloze klachten, onder andere:

 

Dyslexie 

Officieel wordt dyslexie beschouwd als een verstoring in de hersenen.

Als de botjes rond de hersenen weer gaan bewegen komt er

beweging in het stilstaande of traag werkende systeem van

verwerken van informatie zoals lezen of rekenen! In bepaalde gevallen

zijn de cliënten dan NIET meer dyslextisch. Informatie kan weer snel

worden verwerkt. 

 

Gebitsbeugels 

Niemand staat er ooit bij stil wat het vastzetten van tanden en kiezen

met het CS systeem doet. Veel ouders denken dat hun kind pubert

maar in feite is het een aanslag op het vrij bewegen van het CS systeem.

 

Hoofdpijn 

Iedereen valt wel eens een keertje op zijn of haar stuit. Soms gebeurt

dat zo dat de stuit daarna niet meer vrij kan bewegen (afrollen).

Dat veroorzaakt druk in het hoofd. Vaak betekent dat hoofdpijn.

Ook niet bewegende schedelbeenderen kunnen veel hoofdpijn bezorgen. 

 

Whiplash/ nekklachten 

Vrijwel iedereen die een auto-ongeval of een flinke val op het hoofd

gehad heeft (vaak gevolgd door een hersenschudding), heeft als

gevolg daarvan nog een weefseltrauma in de nek! Soms is de gebeurtenis allang vergeten maar de weefsels hebben het voorval onthouden en zijn daardoor nog steeds verkrampt! (cel herinneringen van intelligent weefsel).

 

Stress 

Midden in de rug lopen de zenuwen door naar de organen om ze aan het werk te zetten. Als het tijd wordt om weer rustig aan te doen, ontvangen de organen (een soort terugkoppeling) signalen van de zwervende zenuw (Nervus Vagus). Deze zwervende zenuw loopt buitenlangs via de nek naar alle organen. Als er in de nek zenuwen klem zijn komen te zitten door te strak aangespannen spieren, kan de Nervus Vagus, de zwervende zenuw niet goed werken. Als de signalen niet doorkomen, blijven de organen doorploeteren en ontstaat stress. Cranio Sacraal Therapie maakt de nek vrij, waardoor de organen weer tot rust kunnen komen. Bovendien bevinden zich in het nekgebied de reflexzones van de darmen. Die kunnen zo mee genieten in de ontspanning. 

 

ADHD 

Bij drukke kinderen is de energie gestagneerd, soms in het hoofd, soms halverwege de rug en dat maakt ze zo druk (ook allergische reacties kunnen een oorzaak zijn). Door met de handen ruimte in de nek maken kan de energie beter stromen. Dat maakt dat ook ADHD geneesbaar is.

 

Rugklachten 

Preventie moeizame bevalling 

Door een val in het verleden kan het sacrum scheef staan. Ook als er niets gescheurd of gebroken is geweest, dan kan deze scheefstand toch de bevalling stagneren. Preventief vrijmaken van het sacrum met Cranio Sacraal Therapie voorkomt mogelijke problemen. 

 

Huilbaby's 

Tijdens een bevalling kan een verloskundige of arts het nodig vinden om hard aan het hoofdje te trekken. Ook kan een tang of vacuümpomp worden ingezet, soms levensreddend, soms uit ongeduld! Door dit trekken raken de nekwerveltjes uit zijn verband. Op foto's of MRI is er geen afwijking te zien maar er is wel degelijk schade en dat hoor je aan de baby. Die huilt dag en nacht. Ook hier kan Cranio Sacraal Therapie met zachte aanraking het lichaampje uitnodigen tot herstel. Zo wordt de baby weer rustig.

 

Posttraumatische klachten na een ongeval. 

In de weefsels worden alle indrukken geregistreerd en opgeslagen. Jaren later is vaak nog de pijn van het ongeval te voelen in het weefsel. Door de zachte technieken kan het lichaam deze pijn vrijmaken en ontstaat er ruimte voor herstel. Dit heet fascia-release. 

 

Hoge koorts is met het still point met één graad per keer omlaag brengen.

 

 

Algemene voorwaarden

Als er een afspraak staat en je kunt onverhoopt niet komen dan verwacht ik dat je daar minimaal 24u van tevoren melding van maakt, liefst telefonisch. Anders ben ik genoodzaakt het consult alsnog in rekening te brengen. Uiteraard kan in overleg en met opgave van legitieme reden altijd een regeling getroffen worden.

 

Veel leesplezier op mijn website en heb je vragen stel ze dan gerust, op de contactpagina kun je een vraag mailen en dan reageer ik zo snel mogelijk!

 

Bezoek regelmatig de website voor uitgebreide informatie Cranio Sacraal Therapie en hoe je jezelf beter kunt leren voelen. Kijk ook regelmatig naar de extra activiteiten.

 

De eigenschappen van bindweefsel

Bindweefsel geeft stevigheid en bescherming en zorgt voor voldoende ruimte om te kunnen bewegen. Bindweefsel heeft zowel de mogelijkheid om vast te houden als los te laten.

Op het lichaam inwerkende krachten - van fysieke (bijv. Whiplash, operatie) of emotionele aard (bijv. Overspanning, scheiding, verlies van een dierbare) kunnen op twee manieren verwerkt worden.

 

Elk lichaam heeft een zelf herstellend vermogen, bij bijvoorbeeld een wondje. Normaal gesproken zorgt het lichaam er zelf voor dat dit wondje weer heelt. Als nu bijvoorbeeld door een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding het lichaam verzwakt is kan een Cranio Sacraal therapeut extra hulp bieden, waardoor het zelf herstellend proces in het lichaam weer in gang wordt gezet en beperkingen in de weefsels zich kunnen herstellen.

Als de inwerkende kracht van het trauma te groot is, als er te veel in korte tijd gebeurd is of als het lichaam al in een slechte balans verkeert, dan kan het zelf genezende vermogen te kort schieten. Herstel vindt langzamer of zelfs helemaal niet plaats. In dit geval zal het letsel opgeslagen worden in het bindweefsel. Het lichaam moet zich aanpassen aan deze opslag van abnormale krachten. Hij doet dit door de abnormale kracht in te kapselen of af te schermen. Wat er nu is ontstaan noemen we een gebeurtenis. Soms is iemand iets helemaal vergeten en komt het opeens boven als de 'Energie Cyste' geraakt wordt.

 

 

De behandeling

Tijdens de Cranio Sacraal behandeling wordt op een zachte manier contact gemaakt met het gehele lichaam door middel van zachte druk of aanraking.

 

De cliënt neemt meestal plaats op een behandeltafel. Tijdens de behandeling

houdt de cliënt zijn of haar kleding aan. Het is aan te raden om makkelijk

zittende kleding aan te trekken voor de behandeling. De therapeut vindt

de plekken in het lichaam waar de beperking of blokkade zich bevindt. Door

het opheffen van deze beperking of blokkade wordt het zelf herstellend

vermogen van het lichaam weer in gang gezet. Cranio Sacraal therapie

heeft een diep ontspannende en regulerende werking op het (autonome)

zenuwstelsel, en daarmee dus op het functioneren van alle orgaan-en

lichaamsfuncties.

 

Omdat Cranio Sacraal therapie een zachte behandeling is, kan het succesvol

worden toegepast bij zeer uiteenlopende klachten en bij alle leeftijden, van baby tot hoogbejaard.

ZWANGERWIJZER

 

Een Cranio Sacraal behandeling duurt 1 uur met een mogelijke uitloop van 15 tot 30 minuten.

Ben je niet in staat naar de praktijk te komen, dan is een behandeling bij je thuis ook mogelijk.

 

De tarieven zijn;

Maandag gesloten

€  90,00 ; Dinsdag 11.30-18.00

€  90,00 ; Woensdag t/m vrijdag tussen 09.30-18.00 uur

€ 100,00 ; Dinsdag t/m vrijdag vanaf 18.30 uur

€ 105,00 ; Zaterdag en op afspraak

€ 110,00 ; Bij de client thuis en op afspraak

Coaching/Counseling in combinatie met Cranio Sacraal Therapie.

Een consult duurt minimaal 2 uren.

Tarief;

€ 120,00; Dinsdag t/m vrijdag tussen 10.30-18.00 uur

Cranio Sacraal Therapie wordt vergoed door de zorgverzekering en valt onder de aanvullende verzekering.

 

De Cranio Sacraal therapeut legt de handen op het lichaam en gaat diep voelen zonder ook maar iets te forceren. Door mee te bewegen ontstaat een reactie. Daardoor gaat een deel dat onder de handen 'vastzit' warm worden. Je zou het smelten kunnen noemen. Een simpele vergelijking is de rijp van de diepvriezer. Het is nauwelijks af te bikken, maar als je het warm maakt drupt het eenvoudig weg. Het geblokkeerde smelt langzaam weg en het ritme komt ook daar weer op gang. Op het moment dat het ritme zich herstelt, 'lost de blokkade op'.

Er zijn drie ritmes in de golfslag te onderscheiden. Het eerste ritme is het snelle ritme op fysiek niveau. Het tweede ritme is die van het mentale/emotionele veld. Wie hier wordt aangeraakt kan

emotioneel reageren. Dus verdriet voelen of juist blijdschap. Het derde ritme is verbonden met het spirituele veld. Hier ervaren mensen licht, vrijheid, heelheid, compleetheid.

 

 

Cranio acraal behandeling Groninge, Canio Scraal Groningen, Holistsche Praktijk de Roos, Groningen, Cranio, Sacraal
bottom of page